HockeyNews
PLUS

Frölundas matchhjälte: ”Otroligt skönt att göra det i det läget”

(11043) Nicklas Lasu
Bildbyrån

Publicerad: 19 november 2019

FacebookXWhatsApp

GÖTEBORG. Efter Färjestads reducering i slutet på den andra perioden såg det mörkt ut för Frölunda. Då klev Nicklas Lasu in i matchbilden och slog till med ett hattrick som skickade laget vidare till kvartsfinal i CHL. 
– Det är klart att det är otroligt skönt att göra det i det läget när vi verkligen behöver det, säger han till HockeyNews.se. 


Efter 6–3 förlusten i Karlstad förra veckan var Frölunda tvungna att ta igen tre mål för att nå förlängning och fyra för att avancera vidare till kvartsfinal. 

När Färjestad Gustav Rydahl reducerade till 4–2 i slutet på den andra perioden såg det mörkt ut för Göteborgarna, men då klev den ovane målskytten Nicklas Lasu in i matchbilden och slog till med ett hattrick i den sista perioden. 

– Det är klart att det är otroligt skönt att göra det i det läget när vi verkligen behöver det. Med tanke på att jag gör en i egen kasse så blir allt otroligt mycket skönare, säger han och syftar på att han var på pucken vid Färjestads första mål: 

– Tanken är egentligen att jag ska ta bort en spelare som kommer på bortre stolpen men pucken kom för fort och jag hann inte reagera. 

När gjorde du hattrick senast?

– Jag fick den frågan av ”Hjalle” (Simon Hjalmarsson) här precis. Det måste varit i juniorerna när vi spelade tillsammans och han hade tre fina pass till mig. Det var längesen så klart. Det är klart, gör man ett och sen två så flyger man och får energi, ork och allt det där. Man tvekar inte direkt på att skjuta efter det.

LÄS MER: Utvisningarna straffade Färjestad: "Då blir det svårt att vinna"

I och med 8–2 segern är Frölunda vidare till CHL-kvartsfinal. 

– Det är klart att det är karaktär att kunna ligga under med tre mål och ändå tro på det hela vägen trots att jag gör första i egen och de kommer tillbaka med 4–2, det är imponerande. Jag tycker vi gör en skitbra match, det är mycket som är bra och positivt idag, säger han. 

Vad är det med Frölunda och att vara som bäst när det gäller?

– Jag tror vi har många killar som vill vinna helt enkelt. När det blir tuffa och framförallt slutspelsmatcher så är det många som vill vara där och göra jobbet så att vi kan ta oss långt och vara där vi vill vara. 

LÄS MER: "Ni har bara er själva att skylla, Färjestad"

I kvartsfinalen väntar vinnaren mellan tyska Augsburg och schweiziska Biel.

– Jag har inte ens tittat på det om jag ska vara helt ärlig. Vi får se vad det blir, det spelar ingen större roll, säger han. 

Se hela intervjun i spelaren ovan

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!